PočetakVesti i Događaji

Vesti i Događaji

Prevedene FNR brošure

16 novembar 2020

Prevod na srpski jezik sledećih brošura “Mala biogas postrojenja na tečni stajnjak” i “Grejanje na drvnu sečku – O čemu treba voditi računa” je dostupan u eletronskoj formi.

Opširnije...

KeepWarm brošura

22 oktobar 2020

Horizon 2020 KeepWarm projekat objavio je novi priručnik pod nazivom “Kako obezbediti da u našim gradovima bude toplo na održivi način”.

Opširnije...

KeepWarm Inspire događaj

20 oktobar 2020

KeepWarm virtuelni Inspire Event je održan 7.oktobra, u trajanju od 10h do 14:45. Organizator skupa bio je Institut Vinča. Konferencija, koja je okupila preko 20 učesnika, zamenila je sesije licem u lice prethodno planirane da se održe na Sajmu Energetike u istom terminu.

Opširnije...

Najava: KeepWarm Inspire događaj

06 oktobar 2020

U sredu, 7. oktobra održaće se virtuelni Ispire događaj u okviru Horizon 2020, KeepWarm projekta "Unapređenje sistema daljinskog grejanja u Centralnoj i Istočnoj Evropi".

Opširnije...

Drugo online predstavljanje Modela za procenu uticaja biomase na kvalitet vazduha i ublažavanje klimatskih promena

05 oktobar 2020

U sredu 30. septembra održano je drugo u nizu predstavljanje Modela za procenu uticaja biomase na kvalitet vazduha i ublažavanje klimatskih promena. 

Opširnije...

Skup Radne grupe za biomasu Istočne Srbije

28 septembar 2020

Skup pod nazivom “Kako održivo i efikasno obezbediti drvnu biomasu za dobijanje (toplotne) energije” održan je 16.septembra u Boru.

Opširnije...

Najava: SEE ENERGY - Connect and Supply II 2020

22 septembar 2020

Međunarodna investiciona konferencija SEE ENERGY - Connect & Supply II 2020 održaće se u Novom Sadu 1. i 2. oktobra, 2020.godine. Konferenciju organizuje Nacionalna Asocijacija za biomasu – SERBIO u partnerstvu sa AMBEROM i GIZ DKTI programom.

Opširnije...

Modela za procenu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja emisija GHG upotrebom biomase

19 jun 2020

U sredu, 17.06.2020.godine, održano je prvo u nizu on-line predstavljanje “Modela za procenu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja emisija GHG upotrebom biomase”. 

Opširnije...

Mogućnosti upotrebe toplote iz biogas postrojenja

17 mart 2020

OkruglI sto pod nazivom “Mogućnosti i značaj upotrebe toplote iz biogas postrojenja za lokalnu zajednicu”, održan je 12. Marta 2020. godine u Botošu.

Opširnije...

Najava: Okrugli sto u Botošu

11 mart 2020

Udruženje Biogas Srbija i GIZ/AMBERO tim, uz podršku Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj BANAT i Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), organizuje predstavljanje modela upotrebe toplote iz biogas postrojenja za grejanje javnih objekata (osnovne škole, sportske hale, stanice milicije, mesne zajednice, kulturnog centra, zabavišta) razvijenom u okviru projekta Razvoj bioeneretskog tržišta u Srbiji.

Opširnije...