PočetakVesti i Događaji

Vesti i Događaji

Organizovana završna konferencija GIZ DKTI projekta “Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji“

29 decembar 2021

Završna konferencija GIZ DKTI projekta “Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji“ održana je 17. decembra u Hotelu Moskva u Beogradu.

Opširnije...

Organizovana trodnevna studijska poseta Zrenjaninu članova radne grupe za biomasu i energetsku efikasnost Nišavskog regiona u okviru projekta ’’Razvoj održivog tržišta bioenergije u Republici Srbiji’’

29 decembar 2021

Studijska poseta Zrenjaninu članova radne grupe za biomasu i energetsku efikasnost Nišavskog regiona je održana 3. 4. i 5. novembra 2021. godine u hotelu Vojvodina, u organizaciji GIZ DKTI projekta i Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj “Banat“ (RCR Banat).

Opširnije...

Organizovano trodnevno studijsko putovanje u Zlatiborski region

29 decembar 2021

Studijsko putovanje u Zlatiborski region održano je 27. 28. i 29. oktobra 2021. godine na Zlatiboru, s posetom Prijepolju i Priboju, u organizaciji GIZ DKTI projekta u saradnji sa RRA Bačka i RRA Zlatibor. Cilj studijskog putovanja bio je upoznavanje sa primerima dobre prakse u Priboju, pre svega prisustvo otvaranju nove toplane na drvnu sečku ali i proizvodnjom peleta u Prijepolju.

Opširnije...

Održana treća po redu međunarodna investiciona konferencija "SEE ENERGY - Connect & Supply III"

08 oktobar 2021

Treća po redu međunarodna investiciona konferencija "SEE ENERGY - Connect & Supply III" je održana 6. i 7. oktobra 2021. godine u hotelu "Šeraton" u Novom Sadu, u organizaciji Nacionalne Asocijacije za biomasu - "SERBIO" u partnerstvu sa GIZ DKTI projektom.

Opširnije...

Obeležen Dan energetske efikasnosti u Kragujevcu

09 mart 2021

Dan energetske efikasnosti obeležen je 05.03.2021.godine u gradu Kragujevcu u saradnji uprave grada i GIZ DKTI projekta.

Opširnije...

On-line predstavljanje inovativnih modela za održivi razvoj biogas tržišta

01 decembar 2020

On-line predstavljanje inovativnih modela za održivi razvoj biogas tržišta, održano je 26.11.2020, u saradnji Zadružnog Saveza Vojvodine, Udruženja Biogas Srbija i GIZ DKTI pograma.

Opširnije...

Prevedene FNR brošure

16 novembar 2020

Prevod na srpski jezik sledećih brošura “Mala biogas postrojenja na tečni stajnjak” i “Grejanje na drvnu sečku – O čemu treba voditi računa” je dostupan u eletronskoj formi.

Opširnije...

KeepWarm brošura

22 oktobar 2020

Horizon 2020 KeepWarm projekat objavio je novi priručnik pod nazivom “Kako obezbediti da u našim gradovima bude toplo na održivi način”.

Opširnije...

KeepWarm Inspire događaj

20 oktobar 2020

KeepWarm virtuelni Inspire Event je održan 7.oktobra, u trajanju od 10h do 14:45. Organizator skupa bio je Institut Vinča. Konferencija, koja je okupila preko 20 učesnika, zamenila je sesije licem u lice prethodno planirane da se održe na Sajmu Energetike u istom terminu.

Opširnije...

Najava: KeepWarm Inspire događaj

06 oktobar 2020

U sredu, 7. oktobra održaće se virtuelni Ispire događaj u okviru Horizon 2020, KeepWarm projekta "Unapređenje sistema daljinskog grejanja u Centralnoj i Istočnoj Evropi".

Opširnije...